joi, 5 mai 2011

Omenire si teroare

Uneori oamenii ma ingrozesc. Tin minte ca in copilarie, jucandu-ma cu animale, mereu ma gandeam cat de norocoasa sunt pentru ca sunt om, pentru ca pot gandi, pentru ca-mi pot controla instinctele pentru ca traiesc intr-o societate civilizata. Oarecum acea imagine idilica din copilarie s-a spulberat, deoarece traind intr-o societate care se vrea a fi civilizata, am realizat exact ce fel de animale teribile sunt oamenii. Cuvinte ca mila, compasiune, bun simt, sunt pe cale de disparitie, mai intalnim uneori exceptiile, iar uneori acestia ne surprind. In schimb rautatea, nepasarea, distanta, ipocrizia sunt la putere. Oamenii au ales calea cea usoara, sa fie cruzi. Eu ii consider sociopati pe marea majoritate, animale care desi pot gandi, desi au cunostinta conceptelor bine/rau, aleg sa nu le pese, aleg ceea ce ei considera un pragmatism neconventional, iar urmarile sunt pur si simplu scarboase. De exemplu aseara, vorbind cu un bun prieten acesta mi-a aratat ca in China, ciorba de fetus este o delicatesa. Oamenii asteapta 5 luni


pentru a putea manca asa ceva. Procedeul e pur si simplu repulsiv, sotul isi lasa insarcinata sotia, care dupa 2 luni avorteasa, iar fetusul este apoi gatit. Cum putem spune ca suntem o societate moderna, umana, civilizata, cand demonstram exact contrariul?! Cum pot fi oamenii atat de infecti, atat de scarbosi, atat de nenorociti?! Imprastiem raul in jurul nostru, haosul, in loc sa devenim mai buni decat stramosii nostri, noi ne intoarcem vreo 1000 de ani in timp, inapoi in era canibalismului?! Ma simt tradata, de mine insami care copil fiind am ales sa am incredere in umanitate, in fond suntem doar niste animale, care pot construi chestii, care isi folosesc puterea creatoare pentru a inventa noi modalitati de tortura. Razboaie, holocausturi, Inchizitie, Cruciade, Jihad,terorism: parca pe masura ce evolueaza societatea, tot mai multi se trezesc cu nevoia covarsitoare de a distruge, de a omori, de a domina, iar motivele sunt mereu stupide: probabil ca au arme de distrugere in masa, pentru ca nu au aceeasi credinta, pentru ca arata diferit, pentru ca gandesc diferit, pentru ca s-au aliat cu cei care arata diferit s.a.m.d., macar romanii (predecesorii poporului nostru) au avut bunul simt sa recunoasca faptul ca ei doreau sa aiba un imperiu, sa domine. Totul se reduce la necesitatea absurda de a avea putere asupra oamenilor. Ma rog, nu chiar totul, idiotenia asta de "ciorba de fetus" nu o pot explica in nici un mod, poate ca mintea mea e mult prea rationala ca sa poata procesa motivul din spatele acestei atrocitati.
Raman cu speranta ca voi reusi sa creez o atmosfera artificiala pentru luna, si ca voi trai acolo pana la batranete departe de lume, pe sistemul ce nu stiu nu ma afecteaza.

4 comentarii:

  1. Bine ai revenit la realitate ! (nu o spun pe un ton ironic,o spun cu tristete).Am fost idealist candva..si stiu ca doare cand de fiecare data cand ai contact cu realitatea (cruda,dura) toate conceptiile tale se prabusesc.Viata are grija sa te faca sa platesti pentru fiecare urma de idealism pe care o ai.Cand studiam medicina,ne-au adus un fetus nou..avea o disfunctie genetica si creierul ii herniase si in final murise din cauza procesului.O colega mai curioasa il intreaba pe asistentul univ. cum se face ca parintii n-au pastrat fetus-ul.Iar tipul ne-a explicat ca parintii au fost atat de dezgustati de ce s-a intamplat incat au urlat la medici "luati-l voi..puteti face orice cu el..nu ne intereseaza,nu vrem sa-l vedem".Atunci te intrebi unde e conceptul de iubire..se presupune ca fetus-ul ala era conceput din iubire si cel putin la nivel teoretic nu poti arunca ceva in care investesti iubire.Practic lucrurile stau altfel..suntem doar animale dar fiecare e in fond ce alege sa fie.Cred ca intelepciunea in fond consta in a reusi cat mai bine sa-ti controlezi instinctele si partea animalica si sa-ti folosesti cat mai mult creierul (nu de alta dar ar fi pacat,avem creierul cel mai complex).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo! Dap azi din pacate vb de pozele de aseara cu o pretena care afirma ca avortul este ok "ce sa fac cu el daca am gresit?" da.. sa zicem te-a violat unu si asta e avortezi sau e posibil sa moara ok... da sa avortezi din pura placere? Ca sa iti satisfaci nevoia de a iti manca specia?

    RăspundețiȘtergere
  3. oamenii sunt idioti sunt de acord cu marea majoritate a personajelor interesante din filme. Gandesc superficial, si nu realizeaza cat de atroce este gandirea aceea in realitate. Poate ca se minte singura, sau poate s-a simti cu musca pe caciula si a fost prea ocupata ca sa se apere incat nu a observat esenta discutiei.

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment