joi, 6 mai 2010

Legea Atractiei Universale

In mecanica clasica Sir Isaac Newton a fost cel care a descoperit si enuntat Legea atractiei universale, conform caruia 2 corpuri punctiforme de masa m si m1 se atarg reciproc printr-o forta direct proportionala cu produsul maselor si invers proportionala cu patratul distantei dintre centrele de greutate ale corpurilor.

Aceasta nu este totusi o lectie de fizica,ci mai degraba una de viata pe care autoarea cartii Secretul, Rhonda Bryne incearca sa ni-l dezvaluie.
Ce ne spune ea?! Spune ca a descoperit ceea ce-i deosebeste pe norocosi de ghinionisti. Toti ne dorim mai mult noroc in viata, fie ca e vorba de o suma de bani, fie ca e vorba de sanatate, fie ca e vorba de dragoste, prieteni, faima, totusi ni se pare imposibil sa putem imbuna soarta. Unii apeleaza la talismane, altii se roaga la Dumnezeu,unii apeleaza la Feng Shui, iar altii apeleaza la gandirea pozitiva. Doar ca e ca atunci cand nu crezi in ceea ce spune horoscopul , dar nu pierzi nimic daca incerci.
Rhonda Bryne sustine ca pentru a putea atrage norocul trebuie sa te simti ca un magnet pentru lucrurile pozitive. Trebuie sa crezi cu adevarat ca universul va face tot ce-i sta in putina pentru ca tie sa ti se indeplineasca dorintele. Trebuie sa-ti doresti ceva cu adevarat si sa nu blochezi dorinta cu gandire negativa de genul " mi-as dori, dar nu se poate", ci trebuie sa-ti spui " vreau asta" si sa iti faci partea ta de treaba, sa lupti pentru ceea ce vrei. Principiul este " atragi ceea ce gandesti", daca iti doresti ceva dar crezi ca-ti e imposibil sa realizezi lucrul respectiv, asta vei primi. Trebuie sa ai incredere in tine si sa ai rabdare ca lucrul pe care ti-l doresti sa-si gaseasca calea spre tine.
Mi se pare frumos sa crezi ca Universul reactioneaza intr-un astfel de mod la gandurile tale, te face sa crezi ca poate, fiecare dintre cele 7 miliarde de oameni care traiesc pe pamant au un rol mai mare aici decat ne dam seama. Asta ne face importanti si asta demonstreaza inca odata ca nici o viata nu e risipita cu adevarat.

Un comentariu:

  1. Pentru ca tot ai scris despre o carte, la mine pe blog te asteapta o leapsa de literatura :P
    Have fun !

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment