vineri, 12 februarie 2010

Ocultism?Stiinta?Ambele?

Nu o sa neg niciodata inclinatiile mele catre ocultism. Mi-a placut mereu sa citesc, si sa-mi imaginez ca exista o forta mai presus de noi, dar pe care o putem accesa oricand. Asa cum spuneam odata pe site-ul lui adrian cand vorbeam despre gnosticism, omul este, dupa parerea mea, o scanteie, o farama din Dumnezeu/forta divina. De aici pleaca puterea noastra de a gandi, de a alege, de a crea si de ce nu de a face miracole. In fond, devenim miracole, pentru altii dintre noi, ajutandu-i atunci cand sperau mai putin. Devenim magi, vrajotori, ingeri sau oricum ati vrea sa-i numiti. Si mai cred, asa cum imi povestea cineva acum ceva timp, si parca imi amintesc cum cuvintele sale prindeau forma printe aburii aromati de ceai, ca exista un rau de lumina pe care multi dintre noi nu-l vedem, dar care curge frumos, fara a tine seama de spatiu si de timp,iar care, atunci cand se intersecteaza cu nou, ne ofera pace, sanatate, liniste, timp si chiar spatiu.
Multi ar numi ceea ce se intampla cu mine un paradox, pentru ca o alta pasiune de-a mea este stiinta. In special cele care studiaza ( incearca) Universul cu ale sale mistere. Am invatat totusi, ca stiinta si credinta nu se exculd ci se completeaza. Universul ar deveni coplesitor daca nu sm pasi in el stiind ca cineva ne protejeaza, supravegheaza, ca un tata care si-a dus odraslele in parc si trage cu ochiul la ei sa nu se loveasca prea tare.
Cand apuci pe oricare din aceste drumuri trebuie sa tii seama de faptul trebuie sa mergi pana la capat, la fel cum spune si avertismentul lui Eliphas Levy in a sa carte "Rituel de la Haute Magie":
"Nimeni sa nu paseasca cu cutezanta iresponsabila pe calea stiintelor tainice, caci, o data pornit pe aceasta cale, va trebui sa atinga telul , altfel este pierdut.
Pe aceasta cale a te indoi inseamna a te sminti, a te opri inseamna a decadea, a te da in laturi inseamna a te pravali intr-un hau fara fund.
Tu, cel care ai inceput sa citesti aceasta carte, daca o citesti pana la capat vei deveni fie suveran, fie nebun. Daca esti pur ea va fi ca o faclie in fata ta, daca esti puternic ea se va transforma in arma in mainile tale, daca esti intelept vei deveni si mai intelept. Insa daca esti stricat, atunci aceasa carte se va transforma in tine in flacari infernale, iti va strapunge sufletul ca un pumnal ascutit si iti va invarca contiinta cu povara regretului si a nelinistii vesnice."

6 comentarii:

  1. sa citesti necronomiconul daca ai de unde sa faci rost :-<

    RăspundețiȘtergere
  2. cauta pe net informatii despre cartea asta ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragul meu baiat ciudat, in cazul in care nu stiai necronomiconul a fost o inventie a lui Lovecraft ( nu stiu daca l-ai citit, inseamna imaginea legii mortilor (motiv pentru care Lovecraft a fost deseori luat peste picior). Conform delatiilor fictionale furnizate de Lovecraft, necronomiconul i-ar fi atribuita unui anume Abdul Alhazred, un poet care credea in niste deitati extraterestre. Lovecraft a scris chiar si o "istorie a necronomiconului", iar dupa moartea sa multi autori au incercat sa scrie chiar necronomiconul. Cea mai renumita incercare(se gaseste in librari nu stiu daca si in Ro) este Necronomiconul lui Simon care desi se presupune ca dateaza din antichitate, este plin de anacronisme, care sunt tipice epocii medievale, adica este un fals. Dar iti multumesc pentr sfat :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oops , si aici a ajuns Biatul ciudat :P :P
    Doamne , esti culmea , cu obsesia ta de a creste in Ze List :P

    Stiinta si ocultismul au ca punct comun cunoasterea.
    Uneori avem impresia ca se exclud , cand de fapt, se complecteaza.
    E paradoxal dar adevarat.
    Stiinta si credinta merg mana in mana .

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartim sunt de acord cu tine, desigur ca sa poti crede asta trebuie sa ai o minte destul de deschisa

    RăspundețiȘtergere
  6. buna bianca..as dori sa discutam mai multe despre acest subiect pe forumul Ordinului virtual The Skulls.Acest forum este la inceput si are nevoie de cineva ca tine.Daca doresti ma gasesti acolo..sorin

    http://www.theskulls.co.cc/forum

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment