miercuri, 21 aprilie 2010

Despre alegeri

Alegeri... zi de zi ne confruntam cu ele, incercand sa ne cream un destin cat mai linistit, normal. Incepand cu diminetile in care alegem daca sa oprim alarma ceasului sau daca sa ne ridicam din pat si culminand cu serile in care alegem daca sa dormim devreme sau daca sa ne mai uitam la 1,2,3 filme. De multe ori alegerile pe care le facem zilnic, au intrat in rutina si incetam sa ne mai intrebam daca o sa ne afecteze sau nu viitorul apropriat/departat.
Dar fiecare alegere ne afecteaza si ne schimba destinul, ca de exemplu atunci cand alegi sa mananci ceva si te alegi cu o minunata intoxicatie alimentara de te tine in spital vreo 3 zile, in care seful tau planuia sa te promoveze, dar hotaraste sa-l aleaga pe colegul care neafectat fiind de alegerile culinare pe care le-a facut a putut fi prezent in clipele in care tu erai fortat sa ramai sub ingrijire medicala. Sau atunci cand fiindca ai ramas treaz pana tarziu cu o seara in urma, nu auzi alarma ceasului si intarzii la munca unde afli ca autobuzul pe care-l luai de obicei a fost implicat intr-un accident grav. Te face sa crezi ca a imparti alegerile in alegeri gresite sau corecte este o prostie. O alegere care pe moment poate parea rea, mai tarziu iti poate schimba viata in bine si desigur opusul se poate intampla mereu.
Nu avem de unde sa stim unde o sa ne duca urmatoare alegere pe care o facem, putem doar sa ne bazam pe instinct si sa avem incredere ca situatiile neplacute au si ele rolul de a ne invata, de a ne forma pentru a putea face fata destinului nostru.
Cu mult drag, mereu prinsa la limita intrebarilor si a raspunsurilor, a voastra Bianca

2 comentarii:

  1. Tu esti singura fata filozof pe care intalnesc in online :P
    Exemplele tale nu sunt alegeri ci hazard iar destinul nostru tine de aceasta variabila care este hazardul...

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt complet de acord. Doar ca eu nu sunt tocmai fatalista. Cred ca exista mai multe destine pentru fiecare om. Cred ca omul prin alegerile sale, ajunge in locuri deja predestinate lui. Dar cred si in liberul arbitru, cred ca alegerile noastre depind numai de noi, si ca rascrucile pe care Divinitatea ni le pune in cale se numesc destin. Cand eram mai micuta spuneam ca destinul este un labirint si ca depinde numai de noi ce cai alegem pentru a ajunge la "exit".

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment